header
Aktualności
PDF Drukuj
czwartek, 14 października 2021 14:20

 

W dniu 13 października 2021 słuchacze naszego uniwersytetu i Pasłeckiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku
mieli okazję wziąć udział w warsztatach
pn. “Dziczyzna na stołach Warmii, Mazur i Powiśla”
w ramach projektu “Rozsmakuj się w tradycji”.

Na stołach królowały dania z dzika, bażanta, jelenia i łani.

 

Zadanie dofinansowane ze środków Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego

 

 

Zdjęcia

 

Więcej zdjęć będzie można obejrzeć wkrótce w zakładce Galeria

 
PDF Drukuj
czwartek, 07 października 2021 09:01

 

W dniu 4 października 2021 r. w Bibliotece Elbląskiej
odbyła się Inauguracja
Roku Akademickiego 2021-2022 UTWiON.

Wszystkim bardzo dziękujemy za udział w uroczystości.

 

Galeria:

Więcej zdjęć w zakładce  Galeria zdjęć - Rok 2021

 

 

 
PDF Drukuj
czwartek, 16 września 2021 10:17

 

Warsztaty stacjonarne
Dziczyzna na stołach Warmii, Mazur i Powiśla”"

 

13 października godz. 10:00

Restauracja “Amore Mio”

Zadanie realizowane w ramach projektu “Rozsmakuj się w tradycji”

 

 

 

 

W programie:

 

- warsztaty z degustacją potraw,

- kawa, deser

Koszt: 40zł/os.

 

Zapisy i szczegóły w biurze UTWiON przy ul. Rzeźnickiej.
Warsztaty zostaną przeprowadzone przez kucharzy z Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni

 

Zapisy do 07.10.2021r.

Ilość miejsc ograniczona

 

 

 

 

 

Zadanie współfinansowane ze środków Samorządu Woj. Warmińsko-Mazurskiego

 

 

 

 

 
PDF Drukuj
poniedziałek, 30 sierpnia 2021 11:11

 

Dnia 23 sierpnia wraz ze słuchaczami Pasłęckiego Uniwersytetu


Trzeciego Wieku i słuchaczami Uniwersytetu Trzeciego Wieku


ze Szczytna mieliśmy przyjemność uczestniczyć


w warsztatach kulinarnych


w ramach projektu pn. “Rozsmakuj się w tradycji”


Warsztaty pn. “Kuchnia dawnych Prus Wschodnich i Powiśla”


zostały przeprowadzone w SS Gospoda Bulwar w Jerutkach przez


Michała Denesiuka – szefa kuchni i w-ce prezesa


Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni.

 

W ramach warsztatów przygotowywane były dania:

 

- palony ziemniak ze śledziem i kozim serkiem,

- zupa klopsowa królewiecka


- żeberka w kiszonej kapuście z kaszą jęczmienną,

 

- brukowiec mazurski.


Warsztaty i prezentacja były przygotowane profesjonalnie. 

Słuchacze poznali tradycje kulinarne regionu


 

Zadanie współfinansowane ze środków

Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego

 

Korzystając ze słonecznej pogody w drodze powrotnej

obejrzeliśmy


odrestaurowany Zamek w Szczytnie, oraz

zwiedziliśmy olsztyńską Starówkę.

 

Zdjęcia w zakładce – Galeria zdjęć

 

 

 
PDF Drukuj
środa, 11 sierpnia 2021 12:28

 

W ramach projektu pn. “Rozsmakuj się w tradycji” zapraszamy


do wysłuchania wykładu Pani mgr Barbary Bukowskiej


“Bogactwo kulinarne miodu wczoraj i dziś”

 

Projekt współfinansowany ze środków Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego

 

 
<< pierwsza < poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 następna > ostatnia >>

Strona 14 z 32

Imieniny ma dziś

Dziś złóż życzenia dla : Wiktoryna, Bertolda, Helmuta
Jutro złóż życzenia dla : Amelii, Leonarda, Amadeusza

TWÓRCZOŚĆ SŁUCHACZY