header
PDF Drukuj
poniedziałek, 30 sierpnia 2021 11:11

 

Dnia 23 sierpnia wraz ze słuchaczami Pasłęckiego Uniwersytetu


Trzeciego Wieku i słuchaczami Uniwersytetu Trzeciego Wieku


ze Szczytna mieliśmy przyjemność uczestniczyć


w warsztatach kulinarnych


w ramach projektu pn. “Rozsmakuj się w tradycji”


Warsztaty pn. “Kuchnia dawnych Prus Wschodnich i Powiśla”


zostały przeprowadzone w SS Gospoda Bulwar w Jerutkach przez


Michała Denesiuka – szefa kuchni i w-ce prezesa


Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni.

 

W ramach warsztatów przygotowywane były dania:

 

- palony ziemniak ze śledziem i kozim serkiem,

- zupa klopsowa królewiecka


- żeberka w kiszonej kapuście z kaszą jęczmienną,

 

- brukowiec mazurski.


Warsztaty i prezentacja były przygotowane profesjonalnie. 

Słuchacze poznali tradycje kulinarne regionu


 

Zadanie współfinansowane ze środków

Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego

 

Korzystając ze słonecznej pogody w drodze powrotnej

obejrzeliśmy


odrestaurowany Zamek w Szczytnie, oraz

zwiedziliśmy olsztyńską Starówkę.

 

Zdjęcia w zakładce – Galeria zdjęć

 

 

 

Imieniny ma dziś

Dziś złóż życzenia dla : Sabiny, Krystyny, Wilmy
Jutro złóż życzenia dla : Mikołaja, Emiliana, Jaremy

TWÓRCZOŚĆ SŁUCHACZY