SMAKI REGIONU WCZORAJ I DZIŚ
30 września 2020r. – wykład i warsztaty połączone z prezentacją i degustacją „Kasza – najpopularniejszy składnik potraw na polskim stole od pokoleń”.
Biblioteka Elbląska godz. 13:00 - wstęp wolny.
8 października 2020r. warsztaty wyjazdowe do Wioski Ekologicznej „Bosa Ekologia” w Praslitach (koło Dobrego Miasta)
W programie m.in. pieczenie chleba na zakwasie z ulubionymi dodatkami,
pieczenie podpłomyków, gorący poczęstunek.
Wyjazd 8 października o godz. 8:00 (Plac Konstytucji), powrót ok godz. 18-19.
Zapisy w biurze UTWiON od poniedziałku do czwartku w godz. 10:00 – 14:00 do 6 października. Koszt wyjazdu – 80 zł.
Wyjazd o godz. 8:00, powrót ok godz. 18-19
28 października 2020r. warsztaty wyjazdowe Gospodarstwo Agroturystyczne i Ekofarma „Vitalis” w Zastawnie .W programie m.in. zwiedzanie zakładu i poznanie technologii produkcji wysokiej jakości wyrobów ekologicznych z mięsa wołowego, produkowanych metodą tradycyjną, degustacja przy ognisku.
Wyjazd o godz. 9:30 (Plac Konstytucji), powrót ok. godz. 16:00
Zapisy w biurze UTWiON od poniedziałku do czwartku w godz. 10:00 – 14:00 do 22 października . Koszt wyjazdu – 45 zł.
Zadanie współfinansowane ze środków Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego
|